0


Милиони могат да се печелят и след края на кариерата. Това ни показа бившият шведски национал Томас Бролин. Човекът, който стана трети на световното първенство през 1994 г., днес изглежда неузнаваем и се радва на милионите, които спечели, след като реши да се оттегли от играта едва на 28-годишна възраст.
Бившият халф на Парма и Лийдс днес е на 53 години и през 1998 г. се запознава с шведския изобретател Гордан Едлунд и тогава решава да инвестира в прахосмукачки. Той е съдружник в една от най-популярните шведски марки Twiner с 50 процента от акциите.

През 1994 г. Бролин е кандидат за „Златната топка“ и завършва 4-ти. Тогава наградата спечели легендата на българския футбол Христо Стоичков, а на второ и трето място се наредиха италианците Роберто Баджо и Паоло Малдини.

На Световното първенство в САЩ през 1994 г. Бролин вкара три гола за отбора си, включително и срещу България в малкия финал, а през 1992 г. с гол изхвърли англичаните от европейското, след което от Парма през 1995 г. заигра във Висшата лига с Лийдс и Кристъл Палас.
Бролин игра с Христо Стоичков в Парма.