0

А вторитетният английски сайт „Атлетик“ публикува огромен материал за бившия играч на ЦСКА Джером Синклер, който дойде на „Армията“ под наем от Уотфорд, но не впечатли с показаното. Вестник "Мач Телеграф" го публикува в днешния си брой.

„На 16 години и шест дни той току-що стана най-младият играч на първия отбор в Ливърпул“, припомня изданието. 

Оказва се, че в момента Синклер е на 26 години и е без клуб, след като договорът му с Уотфорд изтича през лятото на 2021 г. В момента той държи мърчъндайза за Бирмингам на популярна фирма за пържено пиле. 

„Играх с Джером, когато той за първи път се присъедини към Ливърпул и той беше най-добрият нападател, който съм виждал на тази възраст“, спомня си Джордан Уилямс, който сега играе за Болтън в Лига 1. Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп казва за него навремето: „Джером е много млад играч, той има умения, той е много добър стрелец, но физически не е лесно за него като централен нападател във Висшата лига. Но той е много млад и може да се развие.“

През сезон 2020/21 Синклер се присъединява към ЦСКА заедно със съотборника си от Уотфорд Адалберто Пеняранда. 

„Спомням си името, но трябва да бъда честен - Синклер не остави много впечатление тук. „Много фактори допринесоха за това. Той дойде точно в края на летния прозорец, когато сезонът вече беше започнал. Спортният директор на Уотфорд по това време (Кристиано Джарета) имаше същата роля в ЦСКА, така че това беше връзката. ЦСКА търсеха подкрепления и помолиха Джарета да им помогне. Когато пристигна, феновете се вълнуваха – все пак той е „най -младият играч, който някога е играл за Ливърпул“. Звучеше толкова впечатляващо. Но той не успя да съответства на тези очаквания", казва Методи Шуманов пред „Атлетик“.

Синклер вкара три пъти в 27 мача във всички турнири за ЦСКА. 

„Всеки треньор имаше различни идеи, различни стилове, така че му беше наистина трудно да се адаптира. Той се контузи два пъти и това му попречи да намери най-добрата си форма“, казва Шуманов.

„Не разбрах, че той вече не е професионален футболист“, признава Валкс, който му е треньор във Венло „Когато ме потърсихте, разгледах как е минала кариерата му от времето му във Венло след това и когато не можах да го намеря в кой клуб е, реших, че е грешка“, обяснява спецът.