0

Б ившият футболист на Левски София Найджъл Робърта се завръща в Източна Европа и ще играе в първенството на Кипър. Днес официалната страница на АЕЛ Лимасол представи нигериеца като ново попълнение с договор за 2 години.

Робърта, който бе на „Герена” от 2019-а до 2021-ва, реално заема мястото на българския национал Георги Минчев, който беше в напреднали преговори с ЦСКА, но се премести в турския Юмраниеспор. След раздялата с родения в Русе таран, от АЕЛ обявиха, че спешно им трябва футболист за атаката със сходни характеристики.

"Управата на АЕЛ Лимасол обявява подписването на договор с Найджъл Роберта за следващите 2 сезона. 26-годишният нападател е играл в топ първенства като нидерландската Ередивизи, където бе в Камбуур Льоварден (53 мача и 16 гола), американската Мейджър Лийг Сокър (Ди Си Юнайтед  - 47 участия, 7 гола), и българската Първа лига (Левски София - 45 двубоя и 20 гола).

Реално за Робърта периодът в България с екипа на „сините” е най-доброто му представяне до момента в кариерата. След това той се премести в САЩ.