0

Ф утболните богаташи Байерн Мюнхен и Пари Сен-Жермен са първите четвъртфиналисти в Шампионска лига. Баварците надиграха Лацио с 3:0 на реванша и продължават напред с общ резултат 3:1, докато ПСЖ не допусна изненада и с два гола на Килиан Мбапе спечели и втория мач срещу Реал Сосиедад с 2:1, продължавайки в следващата фаза с общ резултат 4:1.

Което бе съвсем логично с оглед на факта, че и баварците, и парижани превъзхождаха съперниците си в счетоводния баланс - футболистите на Байерн са над 4 пъти по-скъпи от тези на Лацио (976 милиона евро срещу 241,1 милиона), а тези на ПСЖ - 2,1 п ъти по-високо оценени от състава на Реал Сосиедад (1,03 милиарда евро срещу 487,6 млн.).

На теория повече интрига имаше на „Алианц Арена“ в Мюнхен, където Байерн трябваше да заличава пасив от 0:1 от първия мач срещу Лацио и успя да се справи със задачата си.

Баварците доминираха и нанесоха своя удар в края на първата част, когато два бързи гола на Хари Кейн и Томас Мюлер обърнаха развоя в тяхна полза.
Кейн откри резултата в 39-а минута с глава след опит за удар на Герейро, който се превърна в асистенция.

Последва пропуск на Джамал Мусиала, но Байерн вкара така важния втори гол в самия край на първата част. Ветеранът Томас Мюлер, за когото гласуват в анкети дали да не стане играещ треньор на баварците, отклони топката с глава в мрежата след удар на Матайс Де Лихт.

Интригата окончателно приключи в 66-а минута, когато Хари Кейн вкара втория си гол в мача с добавка, след като вратарят на Лацио изби удар на Лерой Сане. 

Английският таран вече има 32 гола в 33 мача този сезон.

В другия мач тази вечер на "Сан Себастиан" ПСЖ рано охлади амбициите на Сосиедад, след като Килиан Мбапе откри резултата в 15-а минута. Мбапе получи пас в наказателното поле, финтира защитник и с удар в далечния ъгъл закова 1:0 за ПСЖ.

В 56-а минута отново Мбапе бе точен за парижани.

Сосиедад помисли, че е намалил в 63-а минута чрез резервата Баренечеа, но попадението бе отменено заради засада. 

Усилията на домакините се увенчаха с почетен гол минута преди края, когато Микел Мерино се разписа за крайното 1:2.

В сряда ще се изиграят още две осминафинални срещи-реванш – Реал Мадрид приема РБ Лайпциг след победа с 1:0 в първия мач, докато носителят на трофея Манчестър Сити играе у дома срещу ФК Копенхаген. В първата среща – 3:1 за Сити.

Източник: БТА