0

М ачът от трета дивизия на Германия между Дуисбург и Оснабрюк беше отменен от рефера Николас Винтер при резултат 0:0 заради расистко подвикване от публиката.

Течеше 33-ата минута на мача, когато внезапно се чу свирка. Първоначално съдията Винтер прекъсна играта и изпрати отборите в съблекалните. Докато феновете на стадиона чакаха играта да продължи, и двете агитки започнаха да скандират: „Нацистите вън“. Според отбора на гостите обидата е отправена срещу нападателя им Аарон Опоку, който току-що бе стрелял в аут от фаул.

Зрителят, обидил играча, бързо бе идентифициран и изведен от стадиона. „Спортните директори са в съдийската стая и обсъждат как да процедират“, цитиран бе в Twitter говорителят на Дуисбург Мартин Халтерман.



Около 30 минути след прекъсването беше обявено, че играта няма да бъде подновена. Съдията Винтер вероятно също е стигнал до това решение, тъй като според гостуващия тим и самия Опоку Оснабрюк не са готови да играят повече при тези обстоятелства.

В германския професионален футбол до този момент няма прекратен мач заради расизъм - досега имаше само спиране с предупреждение, и прекъсване на играта, но не и прекратяване на двубой.