0

В ратарят на Ботев Пловдив Хидайет Ханкич все пак осъществи изходящ трансфер в Русия. Босненецът с австрийски паспорт е на крачка от подписване на договор с руския Ростов. Стражът вече пристигна в Русия и мина медицински прегледи. Очаква се днес споразумението да бъде подписано, а в касата на „канарчетата“ да влязат 100 000 евро, пише в. "Мач Телеграф".

В Ростов в момента играят трима футболисти, подвизавали се в българския елит - Роналдо (Левски), Умар Сако (Арда) и Али Соу (ЦСКА). Преди години част от руския тим бе и капитанът на Ботев Ивелин Попов. Ростов се спря на Ханкич, след като се раздели титулярния си вратар Никита Медведев. 

В същото време Ботев се раздели с двама футболисти, изцяло продукт на “жълто-черната" школа. Защитникът Станислав Работов и нападателят Иво Казаков вече не са част от “канарчетата". Договорите на двамата играчи изтичат на 30 юни, като няма да бъдат подновени. По този начин ботевистите ще останат без двама от най-изявените си юноши през последните години. Станислав Работов изведе Ботев с капитанската лента в първия мач за изминалия сезон, който беше срещу Локомотив на стадиона в парк “Лаута". Централният бранител има 75 мача с екипа на “канарчетата" във всички турнири. 

Иво Казаков записа много силен втори полусезон в Югоизточната трета лига, като е голмайстор на “канарчетата" за пролетния дял от шампионата. С реализираните си попадения пловдивчанинът помогна на "жълто-черните" значително да подобрят резултатите си и да се изкачат в класирането. Двамата футболисти, които са родени през 2002 година, са носили множество купи и медали на “жълто-черната" школа през годините, като са минали и през юношеските гарнитури на националния отбор. Станислав Работов дори бе повикан за мъжкия национален отбор от Георги Дерменджиев.