0

Ч етирима нападнаха дома на вратаря на ПСЖ Александър Летелие посред нощ, удряха в лицето съпругата му, съобщи „Паризиен“.

По време на взлома вратарят на ПСЖ бил със съпругата си и двете им деца – на 6 и на 2 годинки. 

Жена му пострада, ударена по лицето и заплашвана със смърт под дулото на пистолет.

В дома им в Ардрику около 2 ч. през нощта четирима проникнаха в къщата откъм градината, след като преодоляха нарушиха мерките за сигурност. 

Те вкараха Летелие и семейството му в една от стаите на къщата, като поискаха от него да им даде  парите и бижутата си, преди да започнат да удрят в лицето съпругата му. 

През това време полицията вече бе задействана след обаждане на вратаря, като един от агентите нарани коляното си при акцията.

В момента случаят се разследва от съдебната полиция на Версай, която още издирва един от предполагаемите извършители на нападението, който успя да избяга.

Според френските медии двама от тримата задържани са непълнолетни на по 16 години, а третият е на 21 години. Те са спипани с някои от скъпоценностите, отмъкнати от дома на футболиста.

Тази случка напомня нападението, преживяно от титулярния вратар на ПСЖ Джиджи Донарума. Подобно на своя съотборник той бе изненадан в дома си от обирджии, които го вързаха заедно със съпругата му. 

Плячката, с която изчезнаха бандитите, е на обща стойност половин милион евро, като Джиджи бе леко ранен.