0

Б ившият младежки национал на България Тихомир Димитров ще продължи кариерата си в италианската Серия D, след като вече изигра първи мач за тима на Кастровилари. Новият отбор на българския централен защитник е в трудна ситуация в поток I на четвърта дивизия в Италия, тъй като е на предпоследната 17-а позиция в класирането.

Димитров, който е юноша на Левски преди да премине в школата на Лудогорец, пристигна в Кастровилари дни преди мача с Каничати, но треньорът прецени, че е в добро състояние и го пусна да играе.

От 2016-а година централният бранител е част от клуба в Разград, играл е при юношите (младша възраст), при 19-годишните, както и във втория отбор. За първия тим на Лудогорец има три мача, а през останалата част е ритал във Втора лига. През лятото се премести в Спортист (Своге), но там също не успя да се наложи и през зимата се стигна до раздялата му с клуба.

В малкия град в провинция Калабрия връх във футболната история са четири поредни сезона в Серия С. сега задачата пред българския бранител и неговите съотборници е да запазят мястото си в Серия D.

Преди няколко дни още един български футболист се премести в четвъртото ниво на футбола на Апенините. Нападателят Виктор Янев през уикенда дебютира за Ротонда, също от Калабрия, след като есента му беше пълна с 21 попадения за Несебър в Югоизточната Трета лига.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX