0

Отборът на Челси не успя да победи Брайтън като гост в изтеглен мач от 24-ия кръг на Висшата лига. Двата състава завършиха при равенство 1:1, което остави Челси на третото място във временното класиране с 44 точки, на една от втория Ливърпул, но с два мача по-малко.

Тимът на Брайтън е девети в подреждането с 29 точки от 21 изиграни мача. Лидер във Висшата лига е Манчестър Сити с 56 точки.

Хаким Зиеш откри за лондончани в 28-ата минута, а в 60-ата Адам Уебстър вкара изравнителния гол за домакините.


Челси спечели само точка в последните си два мача и общо три от последните четири, а равенството бе второ поредно за Брайтън.

"Изглеждахме уморени. Опитахме всичко, но бяхме психически и физически уморени", заяви след мача мениджърът на лондончани Томас Тухел, който в понеделник бе обявен за треньор №1 в света за 2021 г. в анкетата на ФИФА.

Зиеш реализира в 28-ата минута след хубав пас от Н'Голо Канте и със силен удар даде аванс от 1:0 на Челси. Брайтън пропусна добра възможност за изравнително попадение в 40-ата минута, когато Дани Уелбек прати топката над вратата на гостите.

В 60-ата минута обаче първо Алексис МакАлистър застраши вратата на Челси и Кепа Арисабалага спаси, но малко след това Адам Уебстър засече центриране от ъглов удар и с глава вкара за 1:1.

Пак Уебстър можеше да се разпише за Брайтън в 71-ата минута, но пропусна, а две минути по-късно Ромелу Лукаку пропусна възможност за Челси и резултатът остана 1:1.