Н ападателят на Байерн Мюнхен Ерик Максим Чупо-Мотинг е дал положителен тест за коронавирус, съобщиха от ръководството на германския шампион.

"Нападателят на Байерн е под карантина в дома си в съответствие със здравни изисквания и се справя добре", се казва в изявление на клуба.

Чупо-Мотинг беше сред петимата играчи на Байерн, които трябваше да се изолират, след като бяха в близък контакт с хора, заразени с КОВИД-19 при петъчното поражение от Аугсбург с 1:2 в Бундеслигата.

Той също трябваше да се изолира преди няколко седмици заедно с други играчи, след като защитникът Никлас Зюле даде положителна проба, въпреки че беше напълно ваксиниран.

Вестник "Билд" пък информира, че положителна проба за коронавирус е дал и германският национал Йосуа Кимих. Той е най-упоритият антиваксър в клуба, с което предизвика разделение в съблекалнята и спорове в медиите и социалните мрежи. Кимих е в изолация от петък след като се установи, че е контактувал с човек с положителна проба.

След като клубът реши да реже заплатите на отсъстващите карантинирани антиваксъри, двама от тях се решиха на инжекция срещу COVID-19 - Серж Гнабри и Джамал Мусиала се ваксинираха срещу коронавирус, съобщава "Кикер". Двамата са взели това решение, след като от клуба са ги уведомили, че ще ги лишат от част от заплатата. 

Ръководството на Байерн съобщи на играчите, които не са ваксинирани срещу КОВИД-19, за решението да не им плаща част от възнаграждението по време на карантината.
Останалите без ваксини в състава на баварците са Ерик Максим Чупо-Мотинг, Микаел Кюизанс и Кимих.

Друг защитник - Йосип Станишич, също се е заразил с вируса, въпреки че е ваксиниран.