0

Л егендарният халф на Манчестър Юнайтед Дейвид Бекъм се надява документалният филм за сезона, в който тимът печели знаменития си требъл – 1998/1999, да подейства вдъхновяващо на настоящия състав на "червените дяволи".

Великият №7 спечели Висшата лига, Шампионската лига и турнира за Купата на Футболната асоциация преди 25 години с Юнайтед, станал първият английски отбор, който постига подобно нещо. Сега клубът е изправен пред възможността да не участва в евротурнирите през следващия сезон.

Трикратните европейски шампиони заемат 8-о място във временното класиране, като спечелиха само един от последните си 7 мача. "Червените дяволи" допуснаха общо 81 гола във всички турнири до момента, записвайки най-лошия си актив от сезон 1976/1977.

В неделя Манчестър Юнайтед се изправя срещу лидера в първенството Арсенал, а на 25 май се изправя срещу градския си съперник Манчестър Сити във финала за ФА Къп.

"Времената са трудни за отбора в последните няколко години, но това бе очаквано", каза Дейвид Бекъм пред BBC Radio 5 при премиерата на документалния филм на Amazon Prime Documentary "99" в четвъртък вечер.
"Когато сме били толкова успешни, колкото бяхме ние при това за толкова година, беше ясно, че ще има и такива времена. Но сега усещането е, че това продължава прекалено дълго. Това без съмнение ще означава нещо за тези момчета, защото всъщност се говори за този момент във времето, така че се надяваме, че ги вдъхновява", добави Бекъм, който към днешна дата е собственик на американския Интер Маями.