0

Б ританското правителство ще позволи на Челси да продава отново билети за някои домакински мачове след облекчаване на условията на лиценза, съобщиха медиите в Англия.

Това означава, че привържениците на Реал Мадрид ще могат да присъстват на четвъртфинала от Шампионската лига на "Стамфорд Бридж" в началото на април.

На Челси беше забранено да продава билети, след като собственикът Роман Абрамович беше санкциониран миналия месец заради връзките си с руския президент Владимир Путин на фона на продължаващата инвазия в Украйна. Челси получи лиценз да продължи да работи като клуб, но със строги ограничения за търговските си дейности. 

Облекчаването на ограниченията означава, че Челси може да продава билети, но няма да получи приходите, които вероятно ще останат за УЕФА.

Клубът все още няма да има право да продава билети за домакински мачове от Висшата лига на своите фенове извън сезонните карти, но привържениците на гостите вече могат да купуват пропуски.

Феновете на Челси също ще могат да присъстват на полуфинала на ФА Къп на стадион Уембли срещу Кристъл Палас следващия месец, като организаторите на турнира ще получат приходите. Английската футболна асоциация беше част от преговорите с правителството, за да се гарантира, че феновете и на двата отбора ще бъдат допуснати на мача.

Правителствените решения също така позволяват да се продават билети за мачове, включващи отново женския отбор на Челси.