0

Е рик Дайър отново ще се събере в един отбор с Хари Кейн, след като защитникът на националния отбор на Англия подписа договор с Байерн Мюнхен до края на месец юни 2024 година, предаде ДПА.

"Доволни сме, че успяхме да подпишем с Ерик Дайър. Дълго време беше в плановете ни за трансферния прозорец. Ерик ще е значителна част от нашата защита", каза спортният директор на Байерн Кристоф Фройнд.

29-годишният Дайър трябва да помогне на Байерн в проблемите на тима в защита, след като Нусаир Мазрауи ще играе на Купата на африканските нации,  а Мин-джае Ким е на Купата на Азия. 

Това ще позволи и на Леон Горецка да се върне да играе в халфовата линия.

Дайър, който е тръгнал от школата на Спортинг Лисабон, е в Тотнъм от 2014 и играе заедно с Хари Кейн, който пристигна в Мюнхен през лятото и веднага се превърна в основен играч. 

Защитникът не бе титуляр за "шпорите" през сезона, като има само 4 мача във Висшата лига. Смята се трансферът е на стойност 5 милиона евро.

"Това е сбъдната мечта за мен, защото още от дете всеки иска да играе за клуб като Байерн един ден. 

Това е един от най-големите клубове в света и има невероятна история. Искам да помогна на отбора с качествата ми", каза англичанинът.

Източник: БТА