0

Ш вейцария се срина срещу Португалия, но Гранит Джака си има други грижи. Халфът на Арсенал стяга дело срещу известна феминистка и защитничка на правата на жените от Косово. Зана Авдиу първо го атакува с коментари в социалните мрежи, а след това и в ефира на канал Т7 в неделя. Според нея жестът, който направи Джака към сърбите е символ на сексуално посегателство. Както е известно, Джака се хвана за слабините пред скамейката на сърбите при победата с 3:2. 

."Какво казва за нашето общество, когато празнуваме такъв жест?", попита тя и обяви, че Джака се държи като уличен гамен. Тогава в предаването се включи баща на Гранит - Рагип, който говори в трето лице за дамата. "Това е голям срам! Жената, която седи в това предаване и няма понятие от спорт, емоции или албанци", обяви той.

„Тези хора обиждааха майка му, жена му и децата му, правят редица жестове, скандират: „Убий албанците!“, „Косово е Сърбия!“, а тя нарича Гранит момче от улицата", продължи да беснее той.

„Семейство Джака никога не се е предавало и не се предава. Жестът на Гранит не беше нито политически, нито сексистки. Гранитът си е гранит. Той не направи този жест, за да обиди някого. Той застраши кариерата си, след като каза на света кой е изнасилил нашите албански майки, сестри и деца – над 20 000 жертви. Според Уотсън той има предвид жертви на изнасилване по време на войната в Косово.

Таткото заплаши феминистката, че ще се разправи с нея, ако тя продължи да клевети синчето му. Семейството отказа да коментира повече скандала, но се твърди, че Гранит ще съди Зана заради определението - келеш.