0

Н ационалният отбор на Италия по футбол, който е актуалният европейски шампион, приключи краткото си турне в САЩ с победа срещу тима на Еквадор с 2:0. Това беше приятелски мач, който се игра в Харисън, Ню Джърси.

Лоренцо Пелегрини откри резултата още в третата минута на срещата, като направи добавка от около 20 метра, след като шут от пряк свободен удар бе отбит от стената с еквадорски играчи. Скуадра адзура имаше осезаемо предимство през първата част, но пропусна няколко възможности, като очевидно отборът има проблеми в атака.

През второто полувреме Еквадор успя да изравни играта, но не и да създаде сериозни възможности за гол пред вратата на съперника. В добавеното време на мача Николо Барела оформи крайното 2:0, като завърши успешно контраатака.

Селекционерът на Италия Лучано Спалети направи много промени в състава си в сравнение с предишната контрола, спечелена срещу Венецуела с 2:1 в Форт Лодърдейл, Флорида.

Тимът на Италия, който се класира за Евро 2024 едва през баражи, ще има за съперници в групата си по време на турнира отборите на Албания, Испания и Хърватия