0

Т урският гранд Фенербахче може да се смята за почти сигурен участник в третия кръг на Лигата на конференциите, след като се наложи над молдовския Зимбру Кишинев с 5:0 в Истанбул. 

До почивката "фенерите" поведоха с 2:0 с попадения на Ферди Кадиоглу и Раян Кент. През втората част голове за домакините вкараха Един Джеко, Себастиан Симански и Джошуа Кинг. Реваншът е след седмица в Молдова.

При краен успех Фенербахче ще играе с победителя от двойката между словенския Марибор и Диферданж от Люксембург.

Датският Мидтиланд, който е бивш отбор на Божидар Краев, също взе надежден аванс, след като се наложи над люксембургския Нидеркорн с 2:0 като домакин. Головете за успеха вкараха Хенрик Далсгор и Сори Каба. При продължаване напред в турнира Мидтиланд ще чака оцелелия от сблъсъка между кипърския Омония и Габала от Азербайджан.

Струга от Северна Македония взе минимален аванс срещу черногорския Будучност след 1:0 с гол на Бесарт Ибраими.

Азербайджанският Сабах от Баку също се вижда краен победител в двубоя с латвийския ФК Рига, след като победи с 2:0 като гост с попадения на Боян Летич и Давит Волков.

В последния мач от вечерта беларуският Неман Гродно надигра малтийския Балзан с 2:0 с голове на Павел Савицки и Сергей Карпович, пише БТА.