0

Т реньорът на ПСЖ Кристоф Галтие не го брои за жив, заради което бе пратен под наем в Бенфика. За лисабонските „орли“ той е играл само 45 минути (срещу Фамаликао в шестия кръг), но Юлиан Дракслер вече има статус на звезда в Португалия.

Но не само в местното първенство, а на цялата португалска територия. Местното списание Sabado направи сравнение на заплатата, която получава германският национал, чийто наем в Бенфика ще струва около 2,5 милиона евро, с тази на някои личности от португалската страна. Изводът е, че „Юлиан Дракслер е най-добре платеният служител в Португалия“. Сред 70-те личности от всички сектори (бизнесмени, актьори, футболисти, телевизионни водещи, мениджъри, политици или съдии), чиито заплати се събират от тази медия, никой не е близо до тези 583 300 евро на месец, които прибира Дракслер. Това прави по 6 996 000 ево на година. До него се доближава португалският национал Пепе, бивш защитник на Реал Мадрид и настоящ играч на Порто, който взима по 227 000 евро на месец.

Този факт обаче има една „уловка“. Юлиан Дракслер е най-добре платеният футболист в цялото португалско първенство, но само малка част от заплатата му се плаща от Бенфика. И това е, че Sabado информира, че 80% от почти 600 000 евро, които германският играч ще прибира на месец по време на престоя си в Лисабон, се плащат от ПСЖ.

Като се имат предвид трудностите, с които се сблъска ПСЖ при махането на Юлиан Дракслер, клубът от „Парк де Пренс“ беше принуден да поеме почти цялата му заплата, за да не пречи той на своите съотборници.