0

Ф еновете на Ливърпул и на Манчестър Юнайтед показаха подкрепата си за Кристиано Роналдо с едноминутни аплодисменти по повод трагичната смърт на малкия му син в мача на "Анфийлд Роуд" във Висшата лига, спечелен от домакините с 4:0.

37-годишната португалска легенда и партньорката му Джорджина Родригес споделиха в понеделник вечерта огромната си тъга, след като новороденият им син почина.

Роналдо беше изваден от състава за сблъсъка във Висшата лига тази вечер.

Играчите и привържениците на двата яростни съперници се обединиха в началото на мача на Мърсисайд, за да отдадат почит на Роналдо и семейството му.

Когато часовникът изтече до седмата минута, колкото е и любимият номер на Кристиано, и двете групи фенове започнаха да ръкопляскат в продължение на цяла минута.

А публиката на домакина Ливърпул изпя гръмогласно своя знаменит химн „You'll Never Walk Alone“ в трогателно послание и покрепа до №7 на противниковия отбор и неговото семейство.

Играчите излязоха на терена с траурни черни ленти, за да изразят своето съчувствие и уважението си.

Мениджърът на Ман Юнайтед Ралф Рангник каза преди мача: „За пореден път показва, че има по-важни неща в живота от футбола. Целият отбор и клуб са с него. За мен беше ясно, че той трябва да бъде там, където е в момента със семейството си."

По-рано през деня Юнайтед потвърди, че с ръководството на Ливърпул вече са обсъждали как да изразят съчувствието си към Роналдо.

Иначе на терена Ливърпул не показа милост и поведе още в петата минута чрез Луис Диас, а в 22-ата Салах удвои 2:0. В 35-ата мин. ВАР отмени  заради офсайд попадение на неудържимия Диас, но след почивката в 68-ата мин. Мане, който асистира за гола на Салах през първото полувреме, направи 3:0 след пас на Луис Диас. В 85-ата Салах закова 4:0 за разгрома на безпомощните "червени дяволи".

„Това е смущаващо, разочароващо, може би дори унизително“, каза временният мениджър на Ман Юнайтед Ралф Рангник. Запитан как Юнайтед може да намали разликата с Ливърпул, той добави: „Трябва да приемем, че сега са шест години пред нас. Когато дойде Юрген Клоп, те се промениха в клуба и издигнаха не само отбора, но и клуба и града на ново ниво. Това трябва да се случи с нас през следващите трансферни прозорци."

Ливърпул излезе на първо място във Висшата лига със 76 точки от 32 мача, с 2 повече от втория Манчестър Сити, който е с мач по-малко. "Гражданите" приемат днес Брайтън.