0

П олузащитникът на Борусия Дортмунд Джуд Белингам беше глобен с 40 хиляди евро за коментара си по повод рефера на дербито с Байерн Мюнхен през миналия уикенд в Бундеслигата, обявиха от Германската футболна федерация.
18-годишният английски национал избегна по-сериозно наказание за определяното като "неспортсменско поведение" изказване и ще може да играе в съботното гостуване на Бохум от 15-ия кръг на шампионата. Клубът и футболистът приемат санкцията, съобщава агенция ДПА.


Разочарован от поражението на Борусия Дортмунд с 2:3 при домакинството на Байерн и отсъдената решителна дузпа за игра с ръка на защитника Матс Хумелс в наказателното поле на гостите, Белингам заяви в телевизионно интервю след срещата: "Дават на съдия, който е участвал в уговаряне на мачове преди, най-големия двубой в Германия, какво очаквате?"


"За мен това не е дузпа. Той не гледа към топката, а се опитва да я достигне и тя го удря. Може да се разгледат и други ситуации в мача", каза още Джуд Белингам по повод ситуацията с Хумелс.
Главният съдия на дербито между Борусия и Байерн Феликс Цвайер беше наказан за 6 месеца през 2005 година, тъй като бе замесен в големия скандал около бившия вече рефер Роберт Хойцер с уреждане на мачове в Германия.
От лагера на отбора от Дортмунд се оплакаха, че за разлика от момента, при който Цвайер отсъди дузпа за гостите, подобна ситуация между Лукас Ернандес и Марко Ройс в наказателното поле на противника не е била разгледана със системата за видеоповторение.