0

Н ападателят на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг и защитникът на Байерн Алфонсо Дейвис са със сърдечни проблеми, след като прекараха коронавирус. В петък Обамеянг пропусна мача на Габон с Гана в Купата на африканските нации, завършил 1:1. От щаба на националния отбор съобщиха, че нападателят е със сърдечни проблеми. Още двама футболисти на Габон – бившият халф на Ювентус Марио Лемина и нападателят Аксел Мейе, отсъстваха по същата причина – сърдечни увреждания след изкаран COVID.

След мача селекционерът на Габон Патрис Нево заяви, че са му казали само 3 часа преди началото на срещата, че няма да може да разчита на триматa футболисти. Той уточни, че резултатите от изслeдванията са „малък проблем“ и че играчите отсъстват най-вече като предпазна мярка. Нево се надява тримата да са на линия за мача с Мароко във вторник, но допълни, че здравето им е най-важно.

 

 

 

В петък пък треньорът на Байерн Юлиан Нагелсман съобщи, че Алфонсо Дейвис е с миокардит – възпаление на сърдечен мускул, след като също изкара коронавирус наскоро. По думите на треньора, проблемът не е „драматичен“.


„Той ще отсъства в следвaщите седмици. Миокардитът не е прекалено драматичен, съдейки по резултатите, но все пак има възпаление, което трябва да се оправи, а това ще отнеме време“, каза Нагелсман.