0

М анчестър Юнайтед спечели трудно с минималното 1:0 срещата си от 14-ия кръг на Висшата лига срещу Уест Хем. Единственото попадение в мача вкара Маркъс Рашфорд в 38-ата минута. За англичанина това бе гол №100 с фланелката на „червените дяволи“.

Вратарят на Уест Хем Фабиански пък имаше много работа до почивката, но пропуски на Рашфорд, Кристиано Роналдо и Бруно Фернандеш оставиха преднината на "червените дяволи" минимална.

Уест Хем се активизира много сериозно през последния половин час на мача, като за това помогна и влизането в игра на Михаил Антонио. Физическото присъствие на ямайския национал затрудни домакините и те се прибраха дълбоко в собствената си половина.

Тогава на сцената обаче излезе вратарят на Манчестър Юнайтед Давид де Хеа. Испанецът се отличи с няколко страхотни спасявания, като особено впечатляващи бяха две след удар на Курт Зума с глава и след далечен удар на Деклан Райс в последните секунди на мача. 

Малко преди края на двубоя Фред бе много близо до втори гол за домакините, но ударът му с глава намери страничната греда.

С победата Манчестър Юнайтед събра 23 точки от 12 мача, като излезе пред Челси, който е с 21 точки. Уест Хем е на 13-о място с 14 точки от 13 мача.