0

М анчестър Юнайтед отново разочарова феновете си. „Червените дяволи“ отпаднаха от втородивизионния Мидълзбро на 1/16-финалите на ФА Къп. Въпреки че бяха домакини и се изправиха срещу седмия в Чемпиъншип, играчите на Юнайтед стигнаха само до 1:1 след редовното време и продълженията и паднаха със 7:8 при дузпите.

Домакините пропиляха много положения, а в 20-ата минута Кристиано Роналдо, който днес навършва 37 години, изпусна дузпа. Пет минути по-късно Джейдън Санчо вкара за Юнайтед. 

След почивката домакините продължиха да натискат, но гостите стигнаха до гол. Дънкан Уотмор игра с ръка, но след това подаде на Макс Крукс, който вкара за 1:1. Играчите на Манчестър Юн имаха претенции, но голът бе признат, тъй като по новите правила, неумишлената игра с ръка се отчита, само ако е дело на футболиста, вкарал гол. До края на редовното време и в продълженията нямаше повече голове. Юнайтед имаше 30 удара срещу само 6 за гостите, но резултатът бе 1:1.

Стигна се до дузпи. В тях първите седем изпълнители и на двата тима бяха безгрешни. Антъни Еланга обаче изпусна за Манчестър Юнайтед и така прати съперника напред.

„Трябваше да водим с 3:0 още на полувремето, през второто също имахме шансове. Трябваше да спечелим мача в редовното време. При дузпите всичко може да се случи, както и стана. Сами сме си виновни – не трябваше да стигаме нито до продължения, нито до дузпи. Бруно Фернандеш изпусна такова положение в края – ако има 10 такива, ще вкара 9 пъти“, каза мениджърът на Юнайтед Ралф Рангник. 

Колегата му от Мидълзбро Крис Уайлдър разбираемо бе щастлив: „ФА Къп е жива, казах на играчите да създадат спомени. Това е магията на ФА Къп. Имахме късмет и се възползвахме от шансовете си.“

Той призна, че изравнителният гол на тима му е бил след игра с ръка. Уайлдър каза, че е очаквал попадението да бъде отменено. Рангник пък не пропусна да се оплаче от съдиите и използването на системата за видеоповторения (VAR): „Как може играта с ръка да е счетена за случайна, когато той поема топката с ръка във въздуха? Беше ясно нарушение и голът трябваше да бъде отменен.“