0

Б разилската футболна легенда Пеле показва "прогресивно подобрение", след като 82-годишният 3-кратен световен шампион бе хоспитализиран миналата седмица. Той бе приет в болницата „Айнщайн“ в Сао Пауло заради влошаване при лечението му за рак на дебелото черво.

Той беше лекуван и от респираторна инфекция, но вече е настанен в обикновена болнична стая със стабилни жизнени показатели и е в съзнание.

Един от най-великите футболисти на всички времена имаше тумор на дебелото черво, отстранен през септември миналата година, затова редовно получава медицински грижи. 

„Пациентът продължава да показва прогресивно подобрение на общото му състояние, по-специално на респираторната инфекция“, уточняват от болничното заведение.

В понеделник Пеле успокои феновете – в Бразилия и в цял свят, като изрази подкрепата си към националния отбор на Бразилия в осминафиналния мач на Световното първенство срещу Южна Корея (4:1), като каза, че ще гледа мача. 

От своя страна бразилските национали разпънаха надпис на терена със снимка на футболния великан от третата му победа за Световната купа през 1970 г., който гласеше просто: "Пеле!"

Бившият нападател изведе страната си до три титли на Мондиал - през 1958, 1962 и 1970 г. - постижение, което никой друг играч не е постигал.