0

М ениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола отрече вчерашната информация на „Льо Паризиен“, че клубът е отхвърлил възможността да размени Бернардо Силва за Неймар от Пари Сен Жермен. „Съжалявам, за „Льо Паризиен“, но не е вярно. Съжалявам за тях, но информацията, която са получили, е грешна. Неймар е страхотен играч и, доколкото знам, той е и невероятно приятен човек. Нека изразява себе си в Париж. Всяко лято Сити купува по 150 играчи, а това не е вярно. Съжалявам за Неймар, разбира се“, коментира на своя пресконференция Гуардиола.

„Първите впечатления от Хулиан Алварес, Калвин Филипс, Ерлинг Холанд и Щефан Ортега са доста добри, изглеждат приятни хора. Да има добра атмосфера в съблекалнята е по-важно от тактиката. Лека-полека ще ги интегрираме. Това няма да стане за ден или два. Не бива да поставяме тези играчи под твърде голямо напрежение", обясни той. 

"Трябва да им намерим къщи и апартаменти в Манчестър, а в тренировките ще се повиши това, което искаме от тях да правят. Благодаря много за посрещането в Хюстън, то беше невероятно. Хотелът е фантастичен. Много е горещо, но ни е доста добре и спокойно. Целта е да рестартираме двигателя в нашата работа. Все още имаме отсъстващи и играчи, които не можеха да пътуват. Стъпка по стъпка ние ще се чувстваме все по-добре. Малко ни остава да достигнем нашия максимум”, каза още той.