0

Б разилският нападател Рафиня отбеляза хеттрик (1, 45, 56), а испанският футболен колос Барселона влезе в Топ 10 на Шампионската лига след монументална победа с 4:1 като домакин срещу германския Байерн Мюнхен.

Каталунците са именно десети в класирането, след като загубиха първия си мач срещу френския Монако с 1:2, но след това разгромиха с 5:0 швейцарския Йънг Бойс. 

Другия гол за бившия тим на Христо Стоичков вкара полската машина Роберт Левандовски (36), а за Байерн се разписа капитанът на Англия Хари Кейн (18).

Успехът бе фундаментален за немския треньор на Барса Ханзи Флик, който наби каската на бившия си клуб. Начело с него Байерн в рамките на 2 години стана 2 пъти шампион на Бундеслигата, взе купата и Суперкупата на Германия, триумфира в Шампионската лига, вдигна Суперкупата на УЕФА и спечели световното клубно първенство.

Отделно Барса поизми и срама от всички загуби от Байерн в последните години.

И докато в Каталуня ликуваха, във вражески Мадрид ридаеха, след като местният Атлетико допусна потискащ домашен обрат с 1:3 от френския Лил, който в предния кръг дрънна и галактическия съгражданин Реал с 1:0.

Хулиан Алварес откри за „дюшекчиите” в 8-ата минута, но косовският национал Едон Жегрова (61) и класическият нюйоркчанин – роденият в Бруклин Джонатан Дейвид (74-дузпа и 89), донесоха нови 3 точки в сметката на „песовете”.

Ето и всички резултати от Шампионската лига в сряда:

Аталанта (Ит) – Селтик (Шот) 0:0

Брест (Фр) – Байер Леверкузен (Гер) 1:1

Атлетико Мадрид (Исп) – Лил (Фр) 1:3

Барселона (Исп) – Байерн Мюнхен (Гер) 4:1

Бенфика (Порт) – Фейенорд (Нид) 1:3

Йънг Бойс (Швейц) – Интер (Ит) 0:1

Манчестър Сити (Анг) – Спарта Прага (Чех) 5:0

РБ Лайпциг (Гер) – Ливърпул (Анг) 0:1

Ред Бул Залцбург (Ав) – Динамо Загреб (Хър) 0:2