0

К олкото и богата да е традицията от драми, интриги и сценарии в градското дерби на Манчестър, неговото 191-о издание може да бъде определено като едно от най-важните въобще.
И ще предложи един наистина специфичен момент. В него атаките ще водят от играчи с фамилии Хьойлунд и Холанд. Неочакван скандинавски сблъсък, който може да се превърне в исторически, ако двамата се задържат достатъчно дълго време в тимовете си.

Когато през ноември миналата година стана ясно, че Кристиано Роналдо няма бъдеще на „Олд Трафорд“, буквално в същия ден Глейзър обявиха, че слагат клуба за продан. „Червените дяволи“ все още бяха до известна степен замесени в битката за титлата, а когато се отвори януарският трансферен прозорец, те бяха на 11 точки от лидера Арсенал, която дори падна на 9 след равенството на „артилеристите“ с Нюкасъл.

И тогава вместо да вземе някой млад и надъхан нападател като Коди Гакпо, който струваше 35 милиона паунда, треньорът Тен Хаг привлече типичен наемник в лицето на сънародника си Ваут Вегхорст. С него Юнайтед зацикли като игра и резултати и бързо прибра знамената.

В Юнайтед действаха нерешително и през 2019 година. Тогава от клуба се опитаха да купят младия и почти неизвестен Ерлинг Холанд за 20 милиона паунда, но норвежецът предпочете да отиде от РБ Залцбург в Борусия Дормунд по-късно през сезона.

Цялата разработка четете в днешния брой на Мач Телеграф

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX