0

 

ЕКИП

Без съмнение трябва да се казваш Килиан Мбапе, за да успееш да превърнеш отдавна известна баналност в новина, която всички  коментират. В петък вечерта нападателят най-после произнесе на глас публичната тайна, че се разделя с ПСЖ в края на сезона.

Калкулирайки и престоя му в Монако Мбапе напуска Лига 1 след 9 сезона. Това е един повече отколкото Зинедин Зидан изкара във Франция и с един по-малко в сравнение с Мишел Платини, по чието време трансферите в чужбина ставаха доста по-трудно. Трудно е да упрекнем Килиан в нелоялност. Ако изхождаше единствено от приоритетите на личната си кариера, той може би трябваше да си тръгне много по-рано, още през лятото на 2021 г. Вероятно дори се задържа по-дълго отколкото трябваше защото последната му година на „Парк де Пренс“ бе доста противоречива. Теглейки чертата, индивидуалната статистика и визитката с трофеите му национално ниво са космически. В международен план обаче няма как да се чувства удовлетворен с един загубен финал в Шампионската лига и още три препъвания на полуфинала, последното, от което само преди няколко дни.
На прощаване Килиан благодари на всички, на треньорите, с които е работил, на феновете, на служителите от администрацията и на ПСЖ като цяло. Само двама души бяха изключени от този дълъг списък – президентът Насер Ал Хелайфи и Антеро Енрике, бившият спортен директор, който продължава да изпълнява важни функции като неофициална топла връзка с катарските собственици на клуба. И в двата случая причините са ясни. Ал Хелайфи опита да го изнудва миналото лято, когато Мбапе обяви, че няма да преподпише, заплашвайки го че ще търка пейката цял сезон.

Цялата разработка четете в днешния брой на "Мач Телеграф"

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX