0

Д вата манчестърски отбора от Висшата лига – Сити и Юнайтед, завършиха с един и същ резултат – 1:0, съботните си мачове, като победните голове паднаха от дузпи.

В ранния съботен мач лидерът във Висшата лига Манчестър Сити записа шеста поредна победа в първенството – 1:0 срещу гостуващия Улвърхемптън.

Домакините играха цяло второ полувреме с човек повече, след като в заключителните минути на първата част нападателят на "вълците" Раул Хименес получи два жълти картона в рамките на 40 секунди.



С човек повече „гражданите" натикаха съперника си в неговата половина, но гол не падаше. В 66-та мин. Рахийм Стърлинг все пак разпечата вратата на „вълците“ от дузпа, отсъдена за игра с ръка в пеналта на Жоао Моутиньо.

Победата увеличи актива на сити на 38 точки от 16 мача.

В късния мач пък съседите от Ман Юнайтед се наложиха с 1:0 над Норич, също с гол от дузпа.

Отбеляза я Кристиано Роналдо в 75-ата мин. На мача, но вратарят Де Хеа също имаше основен принос „червените дяволи“ да завършат на нула срещу „канарчетата“.

Наказателният удар бе отсъден за фаул на Максимилиан Арънс срещу Роналдо, който вкара дузпата. Португалецът изпусна да удвои от няколко метра след бърза контра и пас на Рашфорд 4 мин. Преди края.

Успехът вкара Ралф Рангник в историята още с втория му мач начело на „червените дяволи“ – той стана първият мениджър на Юнайтед през последните 118 години, който извежда отбора до две поредни победи без допуснат гол в първите си два мача начело на тима в първенството.

В класирането води Манчестър Сити с 38 точки, следват Ливърпул с 37, Челси с 36 и Уест Хем, който е с 27 и мач по-малко. Ман Юнайтед е пети с 27 точки, една повече от Арсенал. Седми е Тотнъм с 25 и два мача по-малко.