0

З адвижи се съдебната машина по делото срещу 40-годишната бразилска футболна звезда Дани Алвес, който е зад решетките от 20 януари за предполагаемо изнасилване в барселонска дискотека в края на декември миналата година.

ГРЕШКА И ПРОШКА: Дани Алвес прости на жената, която го тикна в затвора

Съдията Консепсион Кантон, разследваща „случая Дани Алвес“, реши да преследва играча за предполагаемо престъпление за сексуално посегателство над млада жена на зазоряване на 31 декември 2022 г. в барселонския нощен клуб Sutton.

Тя е призовала бразилеца в сряда, 2 август, в 12:30 ч. местно време, за да даде изявление по разследването. След това  прокуратурата и частното обвинение да формулират писмено исканията за наказание за Алвес. 

От своя страна защитникът на Алвес – адвокатът Кристобал Мартел, ще поиска клиентът му да бъде оправдан с тезата, че сексуалните отношения с младата жена са били по взаимно съгласие и приети от жалбоподателката.

После съдът в Барселона ще определи ден за провеждане на процеса, като очакваните дати, които се споменават, биха били между края на 2023 г. и началото на 2024 г., точно когато ще се навърши една година от влизането на бившия футболист в затвора Brians 2, където е превантивно задържан.

Следващата стъпка ще бъде обвинението да конкретизира исканията за наказание, което може да бъде около десет години затвор за бразилския защитник, един от най-титулованите футболисти в света.

Обичам те дотук: Хоана Санс скъса с обвинения в изнасилване Алвес

Карнавал в пандиза: Дани Алвес изтрещя с тарамбука