0

И талианският Интер отново ще играе във финал на Шампионска лига за пръв път от 2010-а година. Това се случи, след като „нерадзурите“ спечелиха и мача-реванш от полуфиналите срещу легендарния си градски съперник Милан с 1:0 и с общ резултат 3:0 хората на Симоне Индзаги ще опитат да спечелят четвъртата си титла от най-големия европейски клубен турнир на 10-и юни.

Единственото попадение на „Джузепе Меаца“ беше дело на Лаутаро Мартинес, който след отлична комбинация в 74-ата минута с Ромелу Лукаку матира Майк Менян. По този начин Милан не успя да се върне към финалите в Шампионска лига, като последният такъв датира от 2007-а година. 

През тази година финалът ще се състои на „Кемал Ататюрк“ в Истанбул, където пък „росонерите“ участваха в навярно най-легендарните финали в Шампионска лига. Тогава Милан водеше с 3:0 до почивката на Ливърпул, но в крайна сметка Ливърпул стигна до пълен обрат и титла №5 в тяхната история.

Интер очаква победителя от другата двойка между Манчестър Сити и Реал Мадрид, които ще спорят един срещу друг на „Етихад“ в сряда вечер. Преди седмица в испанската столица двата отбора направиха равенство – 1:1.