0

И спания победи Италия с 2:1 в полуфинален сблъсък от третото издание на Лигата на нациите и се класира за финала, където ще срещне Хърватия.

"Ла Фурия Роха" поведе в резултата още в 3-ата минута, когато Йереми Пино отне топката от краката на Леонардо Бонучи и я прати в долния десен ъгъл на Джанулиджи Донарума. 

В 11-ата минута обаче, Италия изравни благодарение на точно изпълнена дузпа от Чиро Имобиле, отсъдена за игра с ръка на Робин Льо Норман. 

Гол на Италия, дело на Давиде Фратези в 21-ата минута, бе отменен от ВАР. 

Испанците обаче подпечатаха визите си към финала в неделя в самия край на мача. Две минути преди редовното време да изтече след удар на Родри от границата на наказателното поле последва двоен рикошет, топката стигна до Хоселу и той отблизо я вкара в италианската врата. 

Така Испания отново се класира за финала в Лигата на нациите след нова победа над Италия. По този начин иберийците ще имат шанс за поправителен, след като през 2021 г. загубиха спора за трофея от Франция. 

Сега съперник на „Ла Фурия Роха“ на финала в неделя ще бъде Хърватия, който преди ден победи домакина на финалната четворка Нидерландия след продължения.