0

Н езависимо от резултата на полуфиналния мач за Купата на Англия на "Уембли" довечера, след последния съдийски сигнал мениджърите на Ливърпул и Ман Сити Клоп и Гуардиола ще си стиснат ръцете. И после ще се разделят – това е бизнес, нищо лично, отбелязва „Ливърпул Еко“.

На терена от 17:30 ч. днес (мачът е директно по Diema Sport 2) ще излязат футболисти, чиято обща пазарна цена според Transfermarkt надхвърля 1,85 милиарда евро. Най-високо е оценен в момента нападателят на Ливърпул Мохамед Салах (100 млн. евро), следват с по 90 млн. Фоден и Де Бройне от Сити, 85 млн. е цената на Рахийм Стърлинг, етикет с по 80 млн. евро имат Трент Александър-Арнолд, Мане и Джак Грийлиш. 

Според Юрген Клоп треньорите от континентална Европа не са свикнали в британската традиция след мач да се усамотяват в специална стая за по чаша и раздумка.

„Всъщност вече не се случва“, казва Клоп, когато му казват за старата традиция на мениджърите да се срещат след мачове. „Ние, европейците, просто не сме свикнали с това. Имаме стая, но никога не бих попитал за нея след това, защото по това време играчите вече ме чакат един час в автобуса. Това се случваше от време на време, но аз и Пеп никога не сме пили бира след това."

Днешният полуфинал от ФА Къп е най-новата глава от дългогодишната история между Клоп и Гуардиола, които преди шест години прехвърлиха съперничеството си от Бундеслигата във Висшата лига на Англия. Миналата седмица отборите им направиха вълнуващо 2:2 на „Етихад“, което подчерта колко равностойни са Ман Сити и Ливърпул, считани за два от най-силните отбори в света в момента.

Гуардиола каза след този мач, че не е "приятел" с колегата си от другата съблекалня, на което Клопо реагира така: „Отношенията ни са добри, но той е прав - как можем да бъдем приятели?! Никога не се срещаме, но имаме номера на другия. Имахме няколко от същите лични проблеми и споделихме съобщения, но не се обаждаме. Всичко е вярно. Но знам на 100%, че ако се срещнем в бъдеще, определено ще седнем заедно. Хубаво е да помислим за това. А защо не? Нямаме проблеми помежду си. Той ме разбиваше по-често, отколкото ми се искаше, можем да побеждаваме неговия отбор от време на време. Това е всичко. Ще има за какво да говорим и би било хубаво.“