0

Т ой е в Ливърпул повече от шест години, спечели Шампионска лига и шампионата, но престоят му при "червените" скоро може да свърши: треньорът Юрген Клоп посочи, че напуска Англия.

Германецът планира да напусне Ливърпул, след като настоящият му договор изтече през лятото на 2024 г. "Планът в момента е да изкарам до 2024 г., а след това ще бъде: Thank you very much!”, каза Клопо преди днешния мач на „червените“ с Уест Хем Юнайтед.

Макар, че 54-годишният треньор не е 100% сигурен, той изтъкна, че може да си вземе почивка от футбола. „Обичам това, което правя. Но вече казах няколко пъти: трябва да има нещо друго в света, освен да мисля за много талантливи, добре изглеждащи и фантастично хубави футболисти."

В момента той все още е „пълен с енергия“ за работата си. „Но трябва да се уверим, че така ще остане“, каза треньорът на Ливърпул, който спечели Шампионската лига и първа титла във Висшата лига с „червените“ от 30 години насам. 

„Не искате да седите уморени и да продължавате да мислите: „Защо всички се интересуват от това, което се случва там? Не ме интересува."

След като спечели Купата на Лигата миналата седмица, Ливърпул е в играта за още 3 трофея до края на сезона – Висшата лига, Шампионската лига и Купата на Англия.

Според Клоп, който е на "Анфийлд" от шест години и половина, клубът ще продължи да бъде успешен и в бъдеще, защото е наел правилните хора. „Тези хора, от които имаме много тук в момента, ще се погрижат нещата да вървят добре“, каза Клоп, „дори когато ме няма – когато и да е това“.

Ливърпул спечели последните си 11 мача във всички турнири.