0

М ениджърът на Ливърпул Юрген Клоп подкрепи мерките на британското правителство срещу собственика на Челси – руския олигарх Абрамович, но подчерта, че хората в клуба не са отговорни. Всичките активи на милиардере в Обединеното кралство бяха замразени, тъй като той е считан за близък до руския президент Путин, заповядал нахлуването в Украйна.

„Те не са отговорни за нищо от това, което се случва. Има един човек, който е наистина отговорен и това е Владимир Путин“, каза Клоп за войната в Украйна.

„Не знам за ролята на Роман Абрамович във всички тези неща. Но през годините можете да предположите, че може би той е доста близък (до Путин).

Мисля, че това, което направи британското правителство, е правилно,  ако трябва да съм 100% честен. Но не е добре за хората в Челси и привържениците.“

За своя германски колега Томас Тухел, който води отбора малко повече от година, Клоп каза: „Томас и аз се познаваме, но не сме толкова близки, че да си чатим“, каза той. „Около мачовете, да, но не и в други моменти. Разбира се, че съчувствам на него, играчите и всички служители в Челси“.