0

Н ай-богатият футболист в света Фаик Болкиа от Бруней получи тежка контузия, която ще го отдалечи от футболните терени за дълго време.

Внукът на султана на Бруней играе за Ратчабури във Висшата лига на Тайланд и пострада тежко след дуел с противников футболист и беше спешно откаран в болница, където претърпя операция.

25-годишният Болкиа получи контузия, след като влезе като резерва на полувремето срещу Полис Теро на стадион Бунячинда.

Президентът на Ратчабури Танават Нитиканчана каза: „Днес е най-тъжният ден. Брат ми, принц Фаик Джефри Болкиа, беше контузен, докато играеше за нас. Знам, че си в шок и имаш много болка в момента, но знай, че ние ще бъдем с теб на всяка крачка от пътя, докато не се върнеш и отново да вкарваш голове. Въпреки че си с нас само от осем месеца, сигурен съм, че си обичан от всички в клуба и феновете. Ще чакаме деня, в който ще се върнеш по-силен от всякога, момче.“

Болкиа, чието семейство има състояние от 20 милиарда евро, върви надолу от началото на кариерата си.

Член на семейството на султана на Бруней, той премина през младежките академии на Челси, Саутхемптън и Лестър, но не успя да пробие никъде до статут на първи отбор. През 2020 г. той потърси късмета си в португалския Маритимо.