0

Н овият мениджър на Евертън Шон Дайш направи впечатляващ дебют, като отборът му, предпоследен в класирането, победи лидера Арсенал с 1:0 у дома.

Това бе едва четвърта победа на "карамелите" от 21 мача за първенство, като единственото попадение бе дело на защитника Джеймс Тарковски с глава след ъглов удар.

Евертън показа характер и огромно желание за успех още в първите минути на мача. Домакините създадоха напрежение пред вратата на Арсенал около 20-ата минута, когато изпълниха няколко поредни корнера. „Артилеристите" отговориха с шут на Букайо Сака, който бе отклонен.

Веднага след началото на втората част Идриса Гей от Евертън получи шанс и нанесе хубав удар в ъгъла, но Аарън Рамсдейл направи чудесно спасяване, преди да бъде маркирана засада на Калвърт-Люин.

Точно след час игра Тарковски скочи най-високо от всички в малкото наказателно поле при невероятна борба за топката и отблизо я насочи в левия ъгъл на вратата, като не остави шанс на Рамсдейл.

Арсенал се опита да реагира, но това не беше денят за лидера от Лондон. Стигна се до някои разбърквания пред вратата на английския национал Джордан Пикфорд и далечен неточен удар на Олександър Зинченко. В добавеното време отново украинецът стреля от ъгъла на наказателното поле, но топката прелетя над напречната греда.

С ценната победа Евертън събра 18 точки и се изкачи до 17-о място в класирането. Арсенал остава на върха на Висшата лига, но Манчестър Сити може да съкрати аванса на лондончани утре в мача си срещу Тотнъм./БТА