0

Ф ренският герой от финала на мондиала Килиан Мбапе, чиито 3 гола от игра не стигнаха за титлата срещу Аржентина, проговори за пръв път след загубата и последвалите гаври на аржентинските футболисти, начело с вратаря Мартинес.

След победата с ПСЖ с 2:1 над Страсбург в Лига 1 нападателят за пръв път се изправи пред медиите, за да отговори на въпроса как е преглътнал тържествата на победителите и какво са си казали с Лео Меси.

„Разговарях с него (Меси) след мача, поздравих го, защото това беше мисията на живота му. За мен също, но не успях, така че винаги трябва да си добър спортсмен. Празненствата им? Те не са мой проблем. Не трябва да хабиш енергия за такива безсмислени неща, важното за мен е да дам най-доброто от себе си за клуба. Ще изчакаме Лео да се върне, за да можем отново да започнем да печелим мачове и да вкарваме голове“, каза Мбапе.

Той призна, че му е било трудно в дните след загубата на финала, но най-доброто лекарство е връщането в игра и победата с ПСЖ. „Бяха сложни часове, но е хубаво да се върнеш отново след победа, да имаш връзка с привържениците, с клуба, съотборниците. Винаги е по-лесно да го правиш, като побеждаваш“, отбеляза нападателят.

Той изтъкна, че с треньора Галтие са анализирали случилото се на световното, а ранното му завръщане са договорили независимо от резултата на финала в Катар. „Обсъдихме цялото световно първенство с треньора и ръководството, за да разберем кое е най-доброто първо за отбора, а и за мен. Говорихме преди финала и казах, че ще се върна, независимо от резултата, защото се чувствах добре, исках да продължа да играя, не исках да излизам във ваканция. Имаме важни мачове, треньорът каза „нямаш грижи“ и ме включи тази вечер (срещу Страсбург)”, разказа Мбапе.