0

О баждане лично от президента на Франция Еманюел Макрон е причината Килиан Мбапе да остане в националния отбор по футбол. Нападателят на ПСЖ разказа пред „Спортс Илюстрейтид“ за един от най-трудните си периоди, когато бил решен да захвърли синия екип.

„Макрон ми се обади и каза: „Знам, че искаш да си тръгнеш, но искам да знаеш, че си важен за Франция и не бих искал да напускаш. Имаш възможността да твориш история тук. Всички те обичат“, спомня си Мбапе.


Той не можел да повярва кой е от другата страна на линията. „Отвърнах, че го оценявам. Наистина е лудост - президентът ви се обажда и ви моли да останете!"

Мбапе говори и за спечелването на Световното първенство през 2018 г.: „Това промени живота ми. Вече бях известен преди, но след Световното първенство беше лудост. Отне ми известно време да се науча да запазя спокойствие.“

Малко след това обаче той удари дъното. Дузпата, която той пропусна срещу Швейцария на осминафиналите на Евро 2020, предизвика вълна от критики срещу Мбапе, повечето от които расистки, което го накара да обмисли да се откаже да играе за Франция.

„Помислих си: „Не мога да играя за хора, които ме мислят за маймуна“. Няма да играя повече. Тогава се замислих с хората около мен и те ме насърчиха да продължа”, разсъждава той .

Имаше още една причина да продължа с „les bleus“: „Това е една „нова“ Франция, затова не се отказах. Беше добро послание за младите хора да кажат: „Ние сме по-силни от всичко това“, “ обяснява той.