0

М ениджърът на Ливърпул Юрген Клоп най-после открито заяв, че отборът е в криза. "Червените" са на 10-о място в лигата и отпаднаха от вътрешните купи в четвъртия кръг. В понеделник тимът ще играе градско дерби с Евертън, което може да даде отговор на много въпроси. "Разбира се, че сме в криза, не се крием от това. Трябва да се измъкнете от това и това е, което правим. Може да критикувате всичко, но не се обръщайте към грешните хора, това няма смисъл. Аз нося отговорност за всичко това, ако искате да критикувате, критикувайте ме. Това е така и аз нямам проблем с това", обясни той.

"Не знам на 100% колко миналият сезон повлия физически и психически на играчите, но знаем, че беше влиятелен, но отново от наша гледна точка, ако страдаш от нещо, можеш да продължиш да страдаш или да се бориш с него", сподели Клоп.

Ливърпул спечели само един мач през 2023 г., преиграване от третия кръг на ФА Къп срещу Уулвс, на фона на ужасна поредица от форма. "Червените" се затрудняват да вкарват голове, като техният най-добър голмайстор във Висшата лига след Световното първенство са автоголове (по-конкретно автоголове на Вут Фас) и им изтича времето, за да намерят отговори.