0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че е отказал няколко оферти от Байерн. Германецът заяви, че предизвикателството да води най-силния клуб в родината си е е толкова атрактивно, колкото „пътуването“ на „Анфийлд“. През този сезон Клоп все още има шанс да изведе Ливърпул до 4 трофея. „Червените“ вече спечелиха Купата на лигата, тази вечер играят финал на ФА Къп срещу Челси, чака ги и финал в Шампионската лига срещу Реал Мадрид, а освен това преследват Манчестър Сити във Висшата лига.

„В кой клуб трябва да отида, за да имам различна ситуация? Кажете ми. Единственото е да питам Пеп Гуардиола дали не му е писнало да печели и аз да поема Сити. Това ли е идеята? Няма да стане, не искам това. Можех да отида в Байерн няколко пъти. Можех да спечеля повече трофеи там, даже е почти сигурно, че щях, поне имах добър шанс. Не го направих. Имах договор тук и никога не съм се замислял. Светът не е пълен с победители. Светът е пълен с опитващи се. Аз се опитвам, понякога печелим. Доволен съм от това.“

Според британските медии от Байерн са се обаждали на Клоп всеки път, в който са сменяли треньора в последните 6 години, включително малко преди мениджърът на Ливърпул да подпише нов договор с клуба през 2019. Наскоро Клоп подписа още един контракт, който ще го задържи начело на Ливърпул до 2026.