0

А мериканският вестник New York Times, който публикува този вторник интервю с Килиан Мбапе, отделно от разговора с французина  разкри и цифрите на многомилионния договор, който ПСЖ, подкрепян от Катар, предложи на играча. Тези цифри убедиха нападателя да не напуска френската столица и да се отметне от обещанието си да подпише с Реал Мадрид.

Според тази информация Mbappé ще получи 250 милиона долара за трите сезона на договора си, приблизително по 83 милиона долара на година, или 158 долара на минута..

New York Times твърди, че Мбапе е бил стимулиран със 125 милиона долара само да подпише контракт с парижани - най-голямото плащане, правено някога на играч без договор в историята на спорта.

Самият Мбапе уверява в интервюто за вестника, че предлаганите огромни суми пари не са били това, което ги е накарало да вземе окончателното си решение. „Защото където и да отида, ще ми дадат пари“, каза той.

Нападателят, който бе обявен за почти сигурно ново попълнение на Реал Мадрид, уточни, че и за големите, и за малките решения, които се налага да взима, той се произнася след задълбочени разговори с единствените двама съветници, чиито мнения наистина имат значение за него: родителите му.