0

Лионел Меси е с COVID-19 и в изолация в родния Росарио в Аржентина, но неговите фенове не стоят със скръстени ръце, а издирват настървено един по един възможните виновници за заразяването му.

Нападателят е в къщата си в Росарио, той е добре, без тежки симптоми на заболяването. Едва когато даде отрицателна проба с PCR тест, Лео ще прекрати карантината и ще може да се завърне във Франция, за да се присъедини към отбора си ПСЖ.

Един от набелязаните за виновник за заразяването му от неговата армия фенове – известният диджей Фер Паласио, изрева в социалните мрежи от хилядите заплахи и клетви, отправени към него от заклетите привърженици на Бълхата.

Меси и съпругата му Антонела не си губиха времето в Аржентина с участие в купони с танци, заради които закъса Фер Паласио, който побърза да си пусне алиби срещу обвиненията, че е заразил Лео

 Меси и съпругата му Антонела не си губиха времето в Аржентина с участие в купони с танци, заради които закъса Фер Паласио, който побърза да си пусне алиби срещу обвиненията, че е заразил Лео
Инстаграм

Той си пусна снимка с Меси, за да се похвали, че са били заедно на купон в Росарио, а след като хейтърите го обявиха за „убиец“, диджеят публикува и своето алиби в Туитър и в Инстаграм – отрицателен PCR тест с крайния резултат и името на лабораторията.

„Получих много частни послания, хората дори стигнаха дотам, да ме наричат убиец. Направих cи тест за COVID, защото трябва да пътувам до Уругвай – нямам COVID, и ще ви го покажа на всички“, написа той в профила си в Инстаграм.

Фер Паласио присъства на парти за връчване на наградите на аржентински стриймър, след което организаторът съобщи, че са регистрирани случаи на коронавирус. Феновете на Меси веднага си заплюха диджея като възможен носител на вируса.

В разследването се включи и най-големият спортен вестник в Аржентина „Оле“ с подробно проследяване за движението на звездата в родината му. Лео пристига в Аржентина със семейството си на 23 декември с частен полет, на борда са също съотборниците му от ПСЖ Ди Мария, Паредес и Икарди. Южноамериканците получиха разрешение да се върнат в Париж на 2 януари, за да подновят тренировки.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

Меси се движи с обичайния си тесен кръг, както всеки път, когато пристига в Росарио – със семейството си, начело със съпругата Антонела, при родители, братята, сестрата Мария Сол, зетя и чичовци. Той присъства на партито, което племенникът му Томи организира за 19-ия си рожден ден (обади му се сестра му Мария Сол Меси), на него бе и въпросният DJ Fer Palacios. Меси танцува с Антонела, стана ясно от публикуваните кадри.

Лекарите, с които „Оле“ се свързва, изключват Лео да се е заразил на партито на Коледа на 25 декември, защото то е на открито и повечето от гостите са били изследвани за Ковид.

Меси си направи антигенен тест между 28 и 29 декември, резултатът му беше неубедителен, което породи съмнения за COVID. Оттам нататък Лео прекъсна социалните събирания и се изолира като предпазна мярка, като с жена му Антонела спряха да качват публикации в социалните си мрежи, като заявиха, че нещо не е наред. Тогава се появили и първите симптоми.

Въпреки че новината за положителната му проба беше оповестена публично на 2 януари чрез клуба, в ПСЖ вече я знаеха от първия ден на годината, когато Лео ги предупреди и не се качи на самолета за обратния полет с Паредес и Ди Мария.

За да се върне във Франция, той трябваше да има отрицателен PCR тест. Към момента Меси е добре след първоначалните симптоми – болки в тялото, лека настинка, което му се отразило емоционално.

Аржентинецът е преминал пълен ваксинационен курс с бустерна доза, на което лекарите отдават лекото протичане на заболяването при него. Първата доза той получи след Копа Америка в САЩ, където отиде през лятната си ваканция с много от роднините си. След това се включи в европейския график за ваксинации.

По най-благоприятния развой той би се завърнал в състава на ПСЖ за мача с Брест на 15 януари. За Меси и за отбора му най-важната цел е Шампионската лига, очакванията са Лео да бъде в оптимална форма за първия мач от осминафиналите на 15 февруари срещу Реал Мадрид, както и за световните квалификации с Аржентина – с Чили на 27 януари и с Колумбия на 1 февруари.