0

Ч ервен картон, изравняване от спорна дузпа и проспан от реферите наказателен удар за Арсенал – така Манчестър Сити изплува от 0:1 срещу „артилеристите“, за да докопа 2:1 в луд ранен мач в Лондон. С 11-та поредна победа шампионите вече имат 11 т. преднина пред Челси на върха на Висшата лига (и мач повече).

Ман Сити обърна 10 от Арсенал с гол в 93-ата мин.
Арсенал Манчестър Сити Арсенал Манчестър Сити Арсенал Манчестър Сити
12

Арсенал поведе заслужено в 31-а мин., когато Сака получи пас от Тиърни и препарира Едерсон. Преди това реферът проспа дузпа срещу Мартин Йодегор.

Обратът в мача стана в две ключови минути след почивката. В 55-а мин. ВАР присъди дузпа в полза на Сити за фаул на Джака срещу Силва. Везните наклони не влизането му, а хванатата фланелка на португалеца. Махрез изравни 1:1, а след 2 мин. Арсенал остана с 10 – бразилският защитник Габриел получи втори жълт картон за единоборство с адаша си и сънародник Габриел Жезус. Причина за неговия гняв бе първият от двата - за опитите му да омагьоса изпълнителя на дузпата Махрез преди удара.

„Колко ви плащат“, ревнаха към съдията Атуел и неговата бригада бесните фенове на Арсенал, чийто отбор стана първият в историята на Висшата лига със 100 червени картона.

Малко след това Аке изби пред голлинията върнатата от Рубен Диаш топка, а нападателят на Арсенал Мартинели с левия крак на празна врата улучи външната страна на десния дирек..

С човек по-малко домакините се окопаха пред наказателното поле и вече виждаха точката, с която да напомпат самочувствието си, когато ги закопа резервният защитник Холдинг. В 3-ата мин. от 6-те добавено време той първо отклони с глава удобно в краката на Лапорт, после се схвана и не успя да блокира удара на Родри в десния долен ъгъл на Рамсдейл за победното 2:1.

В еуфорията си испанецът свали фланелката и спринтира към агитката на Арсенал, крещейки предизвикателно, което наложи един от стюардите да го бута обратно, за да не стане меле. Родри можеше да се прибере рано-рано за спокоен душ в съблекалнята, ако съдията Атуел му бе вдигнал червен картон за брутално влизане, с което вдигна във въздуха Мартинели в 49-ата мин. едва не разпали масова схватка на терена.