0

Л ивърпул започна кошмарно Новата 2023 година и допусна поражение с 1:3 от Брентфорд при визитата си в Лондон от 19-ия кръг на Висшата лига. Общо три попадения не бяха зачетени след ключови намеси на ВАР.

С успеха Брентфорд се доближи на две точки от Ливърпул. Лондончани са седми с актив от 26 пункта, а мърсисайдци са шести с 28.

„Пчеличките“ излязоха напред в резултата в 19-ата минута, когато при разбъркване след ъглов удар топката рикошира в тялото на Ибрахима Конате и от тялото на френския бранител влетя в мрежата на Алисон.

Осем минути по-късно Брентфорд за втори път прати топката във вратата на Ливърпул, когато точен бе Йоан Уиса, който обаче бе в положение на засада и попадението не бе признато.

В 39-ата минута домакините повториха упражнението от първия гол и Бен Мий отново вкара в мрежата на Алисон, но този път голът не бе зачетен, тъй като защитникът бе в нередовна позиция.

Секунди след намесата на ВАР Брентфорд все пак реализира второ попадение. Матиас Йенсен центрира към Йоан Уиса, който скочи най-високо в наказателното поле и с глава матира Алисон за 2:0.

Ливърпул даде признаци на живот в началото на втората част и само три минути след подновяването на играта Дарвин Нунес бе изведен на отлична позиция и прехвърли вратаря, пращайки топката във вратата. Уругваецът обаче бе в засада и авансът от две попадения на домакините се запази.

Минута по-късно Ливърпул успя да се разпише. Трент Александър-Арнолд центрира превъзходно към Алекс Окслейд-Чембърлейн, който с глава от точката за дузпата върна надеждите на мърсисайдци.

В 84-ата минута Кристиан Норгорд пусна страхотен извеждащ пас към Браян Мбемо, който остана очи в очи с Алисон и с удар по земя не му остави шанс, разписвайки се за 3:1.