0

Н овото попълнение на Астън Вила Филипе Коутиньо дебютира с гол и асистенция при равенството вкъщи 2:2 срещу Манчестър Юнайтед в 22-ия кръг на Висшата лига.

Бразилецът, който бе преотстъпен на Вила от Барселона, влезе като резерва второто полувреме, когато Юнайтед водеше с 2:0. От този момент на „червените дяволи“ спря да им върви.

Астън Вила догони 2:2 Ман Юнайтед от 0:2
Астън Вила Манчестър Юнайтед Астън Вила Манчестър Юнайтед Астън Вила Манчестър Юнайтед
13

В отсъствието на контузения португалец Кристиано Роналдо, двата гола за Юнайтед реализира неговият сънародник Бруно Фернандеш. Халфът откри още в 6-а минута след триково изпълнение на пряк свободен удар и далечен удар, който мина между краката на сгафилия вратар на домакините Мартинес.

Астън Вила тръгна по-смело в атака през втората част, но в 67-а минута груба грешка и лошо върната топка позволи на Фернандеш да излезе на стрелкова позиция и с точен удар под гредата да направи 2:0.

Секунди след гола на терена се появи Филипе Коутиньо, който веднага направи впечатление с играта си и бързо се превърна в любимец на публиката.

В 77-а минута великолепна атака завърши с пас на Коутиньо към Джейкъб Рамзи, който без забавяне прати топката в мрежата за 1:2.

Попадението даде импулс в редиците на домакините и в 81-а минута Рамзи върна жеста с прецизен успореден пас, който бе завършен с точен удар на Коутиньо за крайното 2:2.

Хиксът остави Юнайтед на 7-о място с 32 точки, а Вила е 13-и с 23 точки.