0

Д оброто първо полувреме, с гол на празна врата от Кристиано Роналдо, беше достатъчно за Манчестър Юнайтед, за да победи Бърнли 3:1 и да се доближи до зоната Шампионска лига в Премиершип.

"Червените дяволи" вече са само на четири точки зад четвъртия Арсенал, който е с мач повече. 

Победата дойде за 27 мин. в чудесно първо полувреме – Мактомини откри в 8-ата мин., Бен Мий си вкара автогол в 27-ата, а в 35-та Кристиано спокойно добута топката в празната врата за 3:0, след като вратарят Хенеси само изби в левия дирек нов мощен шут на Мактомини. Ленън намали в 38-та мин., с което оформи крайното 3:1 за Юнайтед.

Голът на Роналдо бе негов осми за сезона във Висшата лига, но той бе забележителен с това, че е първият му във вратата на Бърнли. Така броят на жертвите на голмайсторския нюх на португалеца са вече 82 отбора.

На мача феновете на "Олд Трафорд" разгънаха банер в чест на 80-ия рожден ден на Алекс Фъргюсън, който той празнува на 31 декември.

Юнайтед все още е непобеден в петте досегашни мача с Ралф Рангник начело – 1:0 с Кристъл Палас, 1:0 с Йънг Бойс, 1:0 с Норич, 1:1 с Нюкасъл и 3:1 с Бърнли: 7 отбелязани и само 2 допуснати гола.