0

Н яколко дни след като се плю в социалните мрежи с бившия си съотборник от Ман Юн. Руни, сега Кристиано Роналдо се замеси в далеч по-неприятен инцидент след загубата от родния клуб на Руни – Евертън. Според майката на едно момче, снимало играчите на „Гудисън Парк“, португалецът е изтръгнал мобилния телефон и насинил ръката на сина й Джейк, който е с аутизъм и присъствал на първия си мач.

Свидетелството й е пред местния вестник „Еко“, а нещата стават сериозни, тъй като и от полицията потвърдиха, че се води разследване на случката.

По думите й Кристиано Роналдо е "нападнал" и "насинил" 14-годишния й син, като му изтръгнал мобилния телефон от ръката в края на мача между Евертън и Манчестър Юнайтед (1:0).

Сара Кели била с 14-годишния си син Джейк Хардинг на „Гудисън Парк“ в събота, за да гледа той любимия си Евертън за пръв път на живо. Радостта му от победата с 1:0 с гола на Антъни Гордън обаче е помрачена от поведението на бясната от загубата звезда на Юнайтед.

Сара Кели каза пред ECHO, че телефонът е на сина й Джейк, а Роналдо го е "нападнал", наранявайки ръката му, хвърляйки предмета на земята. Тя разкри: "Играчите на Ман Юнайтед в края си тръгнаха, ние бяхме в „Парк Енд“, точно до тунела, през който минаваха – синът ми беше там и ги записваше всички“.

И добави: "Той снима всички играчи на Юнайтед как минават, после го насочи да снима крака на Роналдо – той си беше смъкнал чорапа и се виждаше как кракът му кърви. Джейк насочи телефона, дори не е проговорил.

Роналдо мина, в ужасно, ужасно настроение, изтръгна телефона от ръката на сина ми и продължи да върви. Виждате по синината, че е осъществил контакт. Просто не мога да повярвам“, добави майката.

Тя описа и шока на сина си. "Той беше много разстроен, това напълно обезсърчи сина ми да ходи отново на мач. Има аутизъм и диспраксия. Това беше първият футболен мач, на който присъства. Имахме невероятен ден до тези няколко секунди. Това съсипа всичко.

Роналдо е идол. Да, той не е от Евертън, но е важен играч. Синът ми повтаряше: „Роналдо ще бъде там“. Това е неговият идол. Щях да разбера, ако Джейк размахваше телефона пред лицето си, но не беше така. Искаше само да заснеме раната му. Това е момче с аутизъм, нападнато от футболист. Това е моето виждане като майка“, цитира Кели Liverpool Echo.

Властите, според „Еко“, разследват инцидента.

Самият Кристиано побърза да се извини, като обясни случилото се със силните емоции в труден момент.

„Никога не е лесно да се справяме с емоциите в трудни моменти като тези, които преживяваме. Винаги обаче трябва да бъдем уважителни, търпеливи и да даваме пример на всички млади хора, които обичат футбола. Бих искал да се извиня за моя инцидент и, ако е възможно, бих искал да поканя този фен да гледа мач на „Олд Трафорд“ като жест на спортсменство и чиста игра“, написа Кристиано Роналдо в профила си в Instagram, където има над 420 милиона последователи.