0

П ортугалската звезда на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо има болки във врата, заяви преди днешния мач срещу Уест Хем временният мениджър на „червените дяволи“ Ралф Рангник. В крайна сметка „болката във врата“ не се оказа треньорска контузия от набиване на канчето на 5-кратния носител на Златната топка, както предположиха английски медии, защото поне срещу "чуковете" 36-годишният нападател бе заявен като титуляр: Де Хеа, Далот, Варан, Магуайър, Тейес, Мактоминей, Фред, Гринууд, Фернандеш, Еланга, Роналдо. Мачът от 17 ч. се излъчва DIEMASPORT 2.

Нападателят пропусна 2 мача, за да се завърне титуляр при 3:1 в Брентфорд тази седмица. Но при смяната си в 71-а мин. Роналдо изрази демонстративно недоволството си, което не се хареса на суровия германски треньор, укротил не една и две звезди през кариерата си.

„Кристиано е въпросителна, защото има проблем с врата си“, каза временният шеф на Юнайтед пред MUTV. „Той получи лечение вчера за два-три часа и ще трябва да видим как се чувства днес“.

Според „Сън“ Роналдо е бил предупреден от шефа си да престане с демонстрациите си.

„Не мисля, че това ще бъде от полза за някого – нито в негова полза, нито в полза на съотборниците. Не го обвинявам за това, но всеки мениджър би искал да не е прекалено емоционално, при това пред телевизионните камери“, каза Рангник.

За жестовете на Роналдо срещу Брентфорд при смяната германецът поясни: „Той попита: „Защо аз (съм сменен), а не един от по-младите играчи?“ Отговорът дойде, когато един от тях вкара трети гол (Рашфорд)".

 

Рангник добави: „Отборът е по-важен, отколкото всеки играч - без значение кой е: Кристиано, Единсон (Кавани), Бруно (Фернандеш) или който и да е друг. Бруно също беше сменен и не беше доволен от това през последните няколко седмици.

Но това е отборен спорт и за нас е важно да извлечем максимума от всеки мач. Това е решение на всеки мениджър „Какво ни трябва в момента, за да спечелим мача?“

Не казвам, че всичко е било перфектно. Но в този случай всичко, което се надявах с резултата от това решение, се потвърди.

На един етап Кристиано също ще бъде мениджър, може би след няколко години или може би след десет години, ако играе още пет години, и тогава самият той ще има същия опит.“, продължи Рангник.

Той увери, че не счита действията на Роналдо за предизвикателство към авторитета му. „Не видях, че ме предизвиква. Той просто показа може би твърде емоционално, че не е щастлив да бъде заменен. Но това не беше за първи път. Мисля, че ако можете да погледнете в миналото, когато сър Алекс Фъргюсън или други треньори като Сари го сменяха. Неговата реакция беше подобна, което показва, че няма нищо общо с мениджъра - става дума за собствената му амбиция и собственото му желание да остане на терена."

Манчестър Юнайтед обяви официално назначението на Рангник, как това ще се отрази на Кристиано Роналдо

47-годишен бивш ас на Реал и Байерн предизвика Кристиано: Имам по-хубаво тяло от теб!

Ман Юнайтед се тресе от война всеки срещу всеки и всички срещу Рангник, 11 души ще се махат