0

Н ападателят на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо е с един крак извън клуба с последната част от скандалното си интервю пред журналиста Пиърс Морган. 

В тази част от интервюто, която ще излезе тази вечер, Роналдо заяви, че се чувства предаден от Манчестър Юнайтед.

В него той призна и че е бил близо до подпис с градския съперник Манчестър Сити през лятото на миналата година, но сър Алекс Фъргюсън го е разубедил.

Роналдо и Фъргюсън бяха движещата сила в един от най-успешните отбори на "червените дяволи" в периода 2003-2009 година. След това Роналдо премина в Реал Мадрид, Фъргюсън се оттегли от мениджърската роля през 2013 година, но през 2021-ва убеди Роналдо да се завърне на "Олд Трафорд", напускайки Ювентус.

"Честно казано бях много близо. Това е тема, по която се говори много и преди две седмици самият мениджър на Манчестър Сити Пеп Гуардиола каза, че са работили здраво върху този трансфер", каза Роналдо пред британския журналист Пиърс Морган.

"Но както знаете, аз имам история с Манчестър Юнайтед. Моето сърце, чувствата, които изпитвам... това направи разлика. И, разбира се, сър Алекс Фъргюсън. Бях изненадан от него, но взех съзнателно решение. Сърцето ми говореше силно в този момент. Намесата на сър Алекс ми помогна да прочистя и съзнанието си", обясни Роналдо.

"Говорих със сър Алекс и той ми каза: "за теб ще бъде невъзможно да отидеш в Манчестър Сити". Тогава аз се съгласих и взех решение, което бе добро", добави Роналдо.


Междувременно вече се появиха мераклии за подписа на португалския ветеран, който с това интервю нападна и ръководството, и прекия си началник мениджъра Тен Хаг. Президентът на австралийската А-Лига Дани Таунзенд направи предложение на Кристиано Роналдо да заиграе в елитната дивизия на Австралия, макар че призна, че вероятно клубовете няма да са в състояние да се конкурират финансово с други клубове за нежеланата в Манчестър Юнайтед португалска звезда. 


Бъдещето на Роналдо в Юнайтед е под въпрос, след като той заяви, че се чувства "предаден" от клуба от Висшата лига и, че не уважава мениджъра си Ерик тен Хаг в интервю за Пиърс Морган.

Таунзенд заяви пред австралийските медии в четвъртък, че е направил оферта на агента на Роналдо Жорже Мендеш, в случай, че Роналдо се раздели с Манчестър Юнайтед.  

"Той каза, че не получава любов и уважение в Манчестър Юнайтед, но съм сигурност ще му дадем много любов и уважение в Австралия", каза шефът, който бе цитиран от News Corp.

"Може би не сме в състояние да се конкурираме финансово с други клубове, но можем да се конкурираме по други начини", добави той.
Бившият съотборник на Роналдо в Манчестър Юнайтед Нани се присъедини към клуба от А-Лигата Мелбърн Виктори. 

Роналдо, който е водещ голмайстор в историята на националният отбори със 117 гола в 191 мача за Португалия, ще води тима на Световното първенство в Катар. Той направи всичко възможно да си тръгне от Юнайтед още през лятото, за да играе в отбор, който е класиран в Шампионската лига, но не се получи нищо. Сега Роналдо прави втори опит с идеята да си тръгне през януарския трансферен прозорец.