0

К ризата в Байерн се превръща в криза на националния отбор на Германия. До това заключение стигна германският вестник „Билд“, след като Бундестимът падна с 0:1 от Унгария в мач от Лигата на нациите в Лайпциг. Байерн е в най-лошата си серия от 21 години, като е без победа в първенството вече в 4 мача. Според „Билд“ това се отразява и на националния отбор. Срещу Унгария играха петима играчи на Байерн: Джошуа Кимих, Томас Мюлер, Серж Гнабри и Лирой Сане започнаха като титуляри, а Джамал Мусиала влезе като резерва. Други двама футболисти на тима – Мануел Нойер и Леон Горецка, пропуснаха мача, тъй като са болни от коронавирус. 

След мача Мюлер призна, че има връзка между лошата серия на Байерн и слабото представяне на играчите на баварците за националния.

„Много хора виждат, че това не е най-лесната фаза в клуба. Ние нямахме сила на терена“, каза Мюлер. 

Попитан дали лошите резултати на клуба му се отразяват върху представянето и в националния, Кимих отговори: „Не знам, като цяло всеки от нас трябва да излиза на терена с определено ниво на самоувереност, независимо дали сме загубили или спечелили преди това. Всички имаме качества, лично аз отписвам предишния мач и гледам да изляза на терена по възможно най-добрия начин.“

Селекционерът на националния отбор Ханзи Флик не пожела да обвърже двете неща. 

„Не искам да използвам това като извинение. Имаме добра атмосфера, работим добре и вярвам в отбора и във всеки един играч. Минавал съм през такива периоди много пъти. Има случаи, в които играчи не се справят добре в клуба, но играят страхотно за националния отбор“, каза Флик.